Történelmi filmek

Hunley – Harc a tenger alatt

Az amerikai polgárháború idején az északiak blokád alá vonják Charlston városát és annak fontos kikötőjét. A lakosságot súlyos csapásként éri az ostrom és a szűntelen ágyúzás.

A sasok szárnya

Eric Liddell, Kína első aranyérmese és egyben Skócia egyik legjobb sportolója, visszatér a háború sújtotta Kínába.

A rettenthetetlen

A rettenthetetlen jelző William Wallace-t, a XIII. századi skót felkelőt illeti, aki a skót történelemnek valóban az egyik hősi alakja.

Noé

Isten látva az emberek gonoszságát, szomorú volt azért hogy isteni képmása ilyenné vált és úgy döntött, hogy megtisztítja a Földet a gonosz emberiségtől.

A vasálarcos

XIII. Lajost a dölyfös XIV. Lajos követi a trónon, akinek uralkodása alatt egész Franciaország éhezik. A király az egykori testőrének, Athos fiának menyasszonyát szemeli ki ágyasául.

Yang tábornok megmentése

Időszámításunk szerint 986-ban a legendás Yang klán vezére, Yang Ye tábornok (Adam Cheng) a Song dinasztiát próbálja megvédeni a nomád Khitánok támadásától, amikor csapdába csalják.

Waterloo

olasz-szovjet háborús filmdráma, 134 perc, 1970.

A Dominici ügy

1952 augusztusában az országút mellett három holttestre bukkantak Haute Provence megyében. A brit családot brutális kegyetlenséggel meggyilkolták.

Bombák földjén

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag tagjai talán a világ legveszélyesebb munkáját végzik. Nap mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet kellős közepén.

Az admirális

Évek óta dúl az első világháború: németek és oroszok egyaránt elkeseredetten, és egyre kimerültebben küzdenek egymással.